Árnyékolástechnika

Árnyékolástechnikai termékeket alkalmazunk a nyílászáró külső ill.belső oldalán egyaránt.

Külső oldalon leghatékonyabb árnyékoló a redőny. A redőny véd az időjárás viszontagságaitól, hőszigetelést biztosít, valamint lehetőség van biztonsági célokra való felhasználására is.

A redőnyöknek kétféle típusát különböztetjük meg. Lehet külsőtokos ill. belsőtokos redőny. Ezen belül a redőny lamelláinak anyaga is változhat. Ezek lehetnek műanyag, alumínium illetve fa. A különböző anyagok befolyásolják a hatékonyságot, ezért nem mindegy milyen redőnyt választunk.

Külsõtokos mûanyag redõny:

Redõny típusok közül szinte a legkeresettebb. A tok lindab lemezes és alumínium tokvéges, tengely csapácson gördül a kefés lefutó sín lehet mûanyag és alumínium. A redõny rejtett ütközõvel ellátott. Kombinálható függõlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is. A redõny kézileg mûködtethetõ kívánság szerint gurtni vagy zsinór választásával.

A redõnytok választható vakolható változatban is. A redõny az ablak külsõ síkjára van ráépítve oly módon, hogy a redõny dobozának külsõ széle egybeesik a már szigetelt fal síkjával, így vakolás után nem látszik a redõnydoboz, és az alsó szerelõnyíláson át hozzáférhetõ a redõny szerkezet. Ez a változat is kombinálható függõlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is. A redõny kézileg mûködtethetõ, kívánság szerint gurtni vagy zsinór választásával.

kulsotokos.jpg

 

 

Külsõtokos hõszigetelt alumínium redõny:

Redõny típusok közül a legkorszerûbb. Teljesen alumínium szerkezet, csapágyazott acéltengellyel a redõnyléc gyárilag színezett (eloxált) alumíniumprofil, poliuretán habbal kitöltve, ami hõ- és hangszigetelõ.

A redõnylécek a biztonságosabb mûködés érdekében oldalirányú elcsúszás ellen ki vannak határolva ( arriterezve). A lefutó sín kefézett alumínium.

A redõny rejtett ütközõvel ellátott. Kombinálható függõlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is. A redõny kézileg mûködtethetõ kívánság szerint gurtni vagy zsinór választásával, illetve motoros mozgatásúak is lehetnek, hogy maximálisan az Ön kényelmét szolgálja.

A redõnytok választható vakolható változatban is. A redõny az ablak külsõ síkjára van ráépítve oly módon, hogy a redõny dobozának külsõ széle egybeesik a már szigetelt fal síkjával, így vakolás után nem látszik a redõnydoboz, és az alsó szerelõnyíláson át hozzáférhetõ a redõny szerkezet. Ez a változat is kombinálható függõlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is . A redõny kézileg mûködtethetõ kívánság szerint gurtni vagy zsinór választásával, illetve motoros mozgatásúak is lehetnek, hogy maximálisan az Ön kényelmét szolgálja.

 

Ráépítőtokos redőny:

Elõnye a külsõtokos redõnyökkel szemben, a nyílászárókkal együtt építjük be. A nyílászáró és a redõnytok közötti kapcsolatot speciális klipsz teszi lehetõvé, ennek köszönhetõen az ablakelem statikusan is megerõsítésre kerül.

A tok födémhez való rögzítése egy rögzítõ lemez segítségével történik, mely minden ablakrendszerhez alkalmazható.

A ráépíthetõ redõnyrendszerek típustól függõen külsõ és belsõ vakolóéllel is elláthatók, így a tok szélessége akár 38 cm-es falvastagságig is kiegészíthetõ.

Ez a változat is kombinálható függõlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve is. Mûanyag és alumínium változatban is választható a lamella.

 

Reluxa:

Reluxa anyaga alumínium lamella, könnyen kezelhetõ és esztétikus megjelenése miatt, közkedvelt árnyékoló lakásban, irodáknak, közintézményekben.

Gyárilag szinterezett 25 és 16 mm-s lamellával készül, nagy szín- és anyagmintázat közül lehet választani belsõ árnyékolásra alkalmas.

 

 

Szalagfüggöny:

Egy elegáns és korszerû belsõ árnyékolási megoldás igényes lakásokhoz, irodákhoz, kiállítótermekhez. Létezik egyenes, ferde és íves felületek árnyékolására alkalmas változata. A széles anyagválasztékban megtalálhatóak az enyhén fényáteresztõ, vagy akár a teljes sötétítést biztosító szalagok.

A mûködtetõ golyós zsinór segítségével a szalagfüggöny 180 fokos szögben a lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségû fényt ereszti be. Szerelhetõ mennyezetre egyszerû bepattintható tartólemezekkel vagy oldalfalra felfogó konzolokkal. Speciális portaszító anyaggal kezeltek. Felszerelésük, mûködtetésük egyszerû, karbantartást nem igényel. A szalagfüggöny kézi mûködtetéssel, vagy motorizálva is rendelhetõ.